Apple boekt beste juni-kwartaal ooit

In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar heeft Apple fors meer omzet en winst behaald dan een jaar geleden: resp. 53,3 miljard dollar versus 45,4 miljard in 2017, en 11,5 miljard dollar versus 8,72 miljard een jaar geleden. CEO Tim Cook spreekt over ‘het beste juni-kwartaal ooit’.

Er werden echter amper meer iPhones verkocht: 41,3 miljoen versus 41 miljoen een jaar terug. Ook werden 11,5 miljoen iPads (beter dan vorig jaar en 3,7 miljoen Macs (minder dan vorig jaar) verkocht.

De categorie diensten (Apple Store, Apple Music, enzovoorts) was dit keer goed voor 9,55 miljard dollar, 31 procent meer dan in 2017.

Analisten denken dat de iPhone X ongeveer een derde van alle iPhone verkopen vertegenwoordigt. Zelf geeft Apple dit soort details niet vrij.

De koers is zojuist nabeurs 3 procent gestegen, terwijl de meeste techaandelen na de teleurstellende cijfers van Facebook vorige week een flinke duik maakten.

Analisten hebben vooral hoge verwachtingen van september, als Apple naar verluidt drie nieuwe iPhone modellen gaat presenteren, waaronder een grotere 6,5 inch iPhone X Plus. Dat is meteen het het grootste iPhone-scherm dat Apple ooit heeft uitgebracht. De iPhone X Plus draait waarschijnlijk ook op een gloednieuwe processor met de naam A12.

Naast de opvolger van de huidige iPhone X wordt een reguliere versie van de iPhone 9 verwacht, de opvolger van de iPhone 8. Deze krijgt geen OLED scherm om de kosten laag te houden.

De verwachting is wel dat de normale iPhone X nu onder de 1000 euro zal gaan kosten. De iPhone X van vorig jaar was de duurste iPhone van Apple ooit.

Traditioneel lanceert Apple zijn iPhones in de tweede week van september.

Op onderstaande video zijn dummy’s te zien voor accessoiremakers. Daaruit is al het een en ander af te leiden.

Gamecowboys podcast: Zondergasten

Het is warm en iedereen is weg. Dus staan Patrick en Marnix er deze week alleen voor, maar we krijgen de tijd wel om. Met nieuws, games, boeken en het besef dat de podcast bijna jarig is. Waar gaat de tijd toch heen…

Abonneer

Geen zin om hier te luisteren? Abonneer je dan op onze podcast feed of download de podcast en dan ben je elke week opnieuw als eerste aan de beurt op het apparaat van jouw keuze. Vraag? Opmerking? Mail ons dan, of laat hieronder een reactie achter. We doen er wat mee, beloofd.

Virtual Park: het eerste VR- en AR-park in Europa

In België opent deze zomer het eerste Virtual park van Europa haar deuren. Op deze E-Sportplek vind je de laatste VR-spellen. De zeven grootste attracties in het park zijn nu bekendgemaakt. Dit zijn ze:

1. Arena 42

Dit is de hoofdattractie van het park, de grootste E-sportzone van Europa. In de arena nemen twee teams van vier spelers het tegen elkaar op om de planeet Mars te veroveren. Elke lichaamsbeweging wordt gevolgd. Gewapend met HP Z VR, een striker VR geweer en audio-video Oculus-brillen proberen de twee teams elkaar te verslaan.

arena42

Webwinkel Frank gaat diepte in

Webwinkel Frank gaat diepte in

Het Groningse bedrijf Frank zit in zo’n dertien landen. “We hebben daar in totaal 450 webwinkels en we groeien heel hard. Wat ons onderscheidt is dat we per webwinkel een heel breed assortiment hebben. Dus in plaats van één groot warenhuis hebben wij per webwinkel heel veel producten van een specifiek onderwerp. Wij gaan de diepte in per product. Bijvoorbeeld wereldbol.nl, daar koop je wereldbollen. Op dompelpompexpert.nl koop je dompelpompen en op telescoop.nl koop je alleen maar telescopen. En dat hebben we ook vertaald naar meerdere landen”, aldus CCO Benjamin Derksen.


Lees meer over: Webwinkel Frank gaat diepte in.

Dit masker kan je stemming veranderen…

Van de buitenkant ziet het eruit als een soort snoer die langs het gezicht loopt, het masker ontwikkeld door een wetenschapper bij MIT (Massachusetts Institute of Technology). Het masker kan beïnvloeden hoe iemand zijn of haar ademhaling ervaart. En dit heeft weer invloed op hoe je je voelt.

De Masque

De Masque, zoals hij genoemd wordt, heeft een sensor die onder de neus valt. Naast de oren zitten een soort oordopjes. Door auditieve feedback, kun je je eigen ademhaling horen.

Uit een onderzoek met het masker bleek dat de dragers ervan zich meer gestresst voelden na een stressvolle taak dan de mensen die het masker niet droegen. Mannen die het masker droegen en naar foto’s van vrouwen keken voelden zich meer seksueel opgewonden dan de mannen zonder masker. Toch was er geen verandering in de lichamelijke processen. Dit houdt in dat de techniek van het masker alleen beïnvloedde hoe mensen dachten zich te voelen.

Masker
©Xin Liu/MIT Media Lab

Page generated in 1,753 seconds. Stats plugin by www.blog.ca