Minecraft Dungeons: eindelijk een echte nieuwe Minecraft-game

Minecraft is een instituut in gaming en Microsoft zal nog steeds geen spijt hebben dat ze de game ooit voor heel veld geld kochten. Er kwamen na de overname allerlei nieuwe varianten van de game, voornamelijk met verhalen in de wereld via Minecraft Story Mode, maar er werd nog nooit gezegd dat er echt een nieuwe game was die de naam Minecraft mocht hebben.

Tot nu. Minecraft Dungeons is een ‘major’ game in de serie en volgens de ontwikkelaars is het begonnen als een passie-project bij ontwikkelaar Mojang, maar is het nu uitgegroeid tot een serieuze grote game. Het ziet er wel hetzelfde uit, maar dit vervolg(?) op Minecraft begint in eerste instantie zonder het minen, toch een integraal onderdeel van de game.

Elon Musk moet aftreden als voorzitter van Tesla, blijft wel nog CEO

De ‘420 dollar’ tweet van Elon Musk is hem duur komen te staan, letterlijk en figuurlijk. Waakhond SEC heeft woord gehouden en Musk op de vingers getikt. Dat deden ze nadat bleek dat Musk onterecht aan het verkondigen was dat er zo goed als een deal was om Tesla van de markt af te halen. Het hele verhaal is wat ingewikkeld, maar lang verhaal kort: Musk heeft weer eens zijn mond niet kunnen houden.

De SEC is een waakhond met tanden, dus die heeft Musk een keuze gegeven: of je neemt deze deal, of we klagen je aan wegens beursfraude. Effectief betekent het dat Musk dus moet terugtreden als voorzitter van de raad van commissarissen bij Tesla én dat hij een persoonlijke boete van 20 miljoen dollar moet betalen. Die 20 miljoen worden door de SEC verdeeld over Tesla-aandeelhouders die verlies hebben geleden door Musk’s uitlatingen.

Kan even iemand op Elon letten?

Dat geld zal ‘m verder niet zo veel interesseren, maar het feit dat Musk niet langer volledig heer en meester is in zijn eigen bedrijf zal ‘m wel pijn doen. Er moeten op last van de SEC twee nieuwe toezichthouders benoemd worden en daarnaast moet er ook een speciale commissie komen die Musk’s communicatie in goede banen moet gaan leiden. Succes daarmee.

Hoewel? Musk mag zich over deze kwestie in elk geval niet uitlaten van de SEC. De wandelgangen (ok, de NYT) claimen dat precies dat detail er voor gezorgd heeft dat hij een eerdere versie van de deal niet wilde aannemen. De druk werd uiteindelijk toch te hoog voor Musk, maar hij had beter meteen ‘ok’ kunnen zeggen. Hij mag nu drie jaar geen voorzitter zijn van Tesla en dus 20 miljoen betalen, maar in eerste instantie was het dus twee jaar en 10 miljoen. Musk vindt Twitter écht heel leuk, blijkbaar.

Wat betekent dat voor Tesla? Niet heel veel, op de korte termijn. Het kan best zijn dat Musk met een extra stok achter de deur wat beter gaat nadenken over wat ‘ie allemaal roept en dat zou Tesla ten goede kunnen komen. Uiteindelijk moeten ze gewoon wel auto’s blijven produceren, natuurlijk. Als ze niet snel gaan doorpakken met die auto is elke andere automaker ze voor met een betaalbare elektrische auto, in elk geval in Europa.

[Afbeeldingen © Tesla]

De legendarische Porsche 935 krijgt een nieuwe editie

Porsche onthulde in Californië deze week de nieuwe Porsche 935. De bolide lijkt op de klassieke en legendarische Porsche 935/78 en niet alleen is het een prachtige auto, hij is ook serieus gelimiteerd: er worden er maar 77 van geproduceerd. “Deze sensationele auto is een verjaardagscadeau van Porsche Motorsport aan alle fans over de hele wereld”, aldus dr. Frank-Steffen Walliser, Vice President Motorsport & GT Cars.

“Omdat de auto niet gehomologeerd is, werden de ontwerpers en technici niet beperkt door reglementen en hadden ze alle vrijheid.” Gelukkig is die vrijheid ook gebruikt om er een 3,8 liter twinturbo zescilinder liter in te leggen, zodat de nieuwe 935 ook als een speer gaat.

Marketing verdwaalt soms tussen feit en visie

Marketing verdwaalt soms tussen feit en visie

Als marketeer ken je ze vast wel van de congressen die je met enige regelmatig bezoekt: slides met visionaire quotes die je vertellen hoe wij ons werk anders zouden moeten doen. Blauwe oceanen, de ‘crazy people’ van Apple, alles over disruptie en natuurlijk de grensverleggende sporters van Nike. Maar het kan ook anders, zo bleek op het Swocc-symposium.


Lees meer over: Marketing verdwaalt soms tussen feit en visie.

Herfstacties: korting op diverse producten bij Amazon en Bol.com

Zoek je nog smart home-producten met of zonder HomeKit? Dan moet je bij Amazon zijn. De online retailer heeft namelijk diverse producten in de aanbieding van Eve, Logitech en andere merken. Ook bij Bol.com zijn er leuke herfstkoopjes in de Bulk-actie.

Het artikel Herfstacties: korting op diverse producten bij Amazon en Bol.com verscheen voor het eerst op iCulture

Lego voor volwassenen kan zo maar eens een grote hit worden

De doelgroep van Lego is van 7 tot 77 jaar oud. Want wie is er eigenlijk niet opgegroeid met de gekleurde bouwstenen. Nog steeds zullen er heel wat vaders zich in de handen wrijven als een van de kinderen een net iets te ‘moeilijke bouwdoos’ van Lego heeft gekregen. Iedereen zal het beeld wel herkennen waarbij vader zich opwerpt als de helper en ondertussen zo’n beetje de hele bouwdoos zelf in elkaar tracht te zetten.

Het gaat misschien te ver om als 50-jarige een Lego bouwdoos voor je verjaardag te vragen. Hoewel je natuurlijk moeiteloos wegkomt met de Bugatti Chiron (Lego technic model) van ruim 3.500 stukjes. Daar gaat vanaf nu wat verandering in komen want Lego is afgelopen week gestart met een Indiegogo-campagne. Het Lego Forma concept op de crowdfundingwebsite belooft een premium Lego-ervaring voor volwassenen die eindelijk weer openlijk hun creatieve kant kunnen laten zien.

lego_koi_karpers
Lego koi karpers, waarschijnlijk niet alleen voor volwassenen

Wie heeft er nog tijd om stil te staan?

Column – Nergens zie je zo goed de invloed van de veranderende tijd dan op de groenteafdeling van de supermarkt. Aan de ene kant heb je de koelvitrines met daarin de gesneden groenten, de magnetronmaaltijden en de salades. Aan de andere kant de groenten en fruit waar je zelf nog een mes bij moet pakken. […]

Elon Musk weg uit raad van bestuur Tesla na ‘misleidende tweets’

Elon Musk treedt terug als voorzitter van de raad van bestuur van Tesla en betaalt 40 miljoen dollar boete na het versturen van tweets waarin hij suggereerde om het bedrijf van de beurs te halen. Beurswaakhond SEC ziet dat als koersmanipulatie en heeft zaterdag een schikking met Tesla getroffen.

Musk blijft wel aan als CEO van de beursgenoteerde fabrikant van elektrische auto’s, maar mag de functie van bestuursvoorzitter de komende drie jaar niet meer bekleden.

Als gevolg van de tweet werd de handel op de beurs namelijk ruim 2 uur stilgelegd en steeg het aandeel Tesla in korte tijd met 7 procent. De privateringsplannen waren vooral bedoeld als provocatie.

Tesla en Musk persoonlijk moeten elk een boete van 20 miljoen dollar betalen. Daarmee worden beleggers gecompenseerd.

Het is niet de eerste keer dat Musk met zijn tweets ophef veroorzaakt heeft. Musk maakte Vernon Unsworth, een Brit die meehielp in de reddingsoperatie van het gestrande Thaise voetbalteam, uit voor pedofiel. Musk bood destijds een miniduikboot aan voor de reddingsoperatie, maar Unsworth deed het aanbod af als een PR stunt. Unsworth wil nu een schadevergoeding van 64.000 euro.

Page generated in 1.767 seconds. Stats plugin by www.blog.ca