Happy 2019! Zo maak je een succes van je goede voornemens

Het kan nog even, vlak voordat we de champagne ontkurken: jou alvast een heel goed 2019 wensen. Zowel professioneel als privé wensen we je een topjaar! En om je professioneel een handje te helpen: hier vind je onze beste artikelen over goede (werk)voornemens. In ons jaaroverzicht heb je al een vooruitblik voor 2019 gezien. Het […]

Feitjes over de nieuwjaarsduik die je nog niet kende

Op 1 januari kun je het jaar op diverse plekken in Nederland weer beginnen met een frisse nieuwjaarsduik. Morgen wordt dit evenement voor de 60e keer georganiseerd.

In Scheveningen duiken jaarlijks zo’n 10.000 mensen de koude zee in. Het startsein wordt morgen om 12.00u gegeven en een kaartje scoor je al voor € 3,-. Voor dat bedrag krijg je natuurlijk ook de bekende Unox muts.

En wist je al dat er niet alleen in Nederland het water in wordt gedoken aan het begin van het nieuwe jaar? Unox maakte een mooi overzicht met feitjes over de Nieuwjaarsduik.

Nieuwjaarsduik

Grote belangstelling marktpartijen voor Mobility as a Service

De belangstelling voor de zeven Mobility as a Service (MaaS) pilots van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is groot. Er hebben zich inmiddels 41 partijen ingeschreven voor de overkoepelende Raamovereenkomst.

Doel van het MaaS-project is dat reizigers in de toekomst hun reis volledig digitaal plannen, boeken en betalen met alle vervoersmiddelen. Bijvoorbeeld de deelauto, deelfiets, (water)taxi, bus, metro en trein.

Om inzicht te krijgen in de effecten en werking van MaaS is gekozen voor zeven pilots die landelijk uit te rollen zijn. Samen met vervoerders, marktpartijen en overheden wordt ervaring opgedaan. De pilots zullen starten in de regio’s: Amsterdam, Utrecht-Leidsche Rijn, Twente, Rotterdam-Den Haag, Eindhoven, Groningen-Drenthe en Limburg.

De aanmoedigingssubsidie van in totaal 20 miljoen euro geldt voor 2 à 3 jaar. De aanbestedingen voor de eerste pilots in Amsterdam en Rotterdam-Den Haag zullen begin 2019 van start gaan. De andere pilots zullen in de maanden erna volgen.

StuComm groeit van info-app naar personal assistant

StuComm groeit van info-app naar personal assistant

Zes op de tien studenten maakt gebruik van de StuComm-app. Via je telefoon krijg je inzicht in je roosters, cijfers, studievoortgang en ontvang je notificaties over aan- en afwezigheid van docenten. “Aan die basiselementen worden steeds meer dingen toegevoegd met enorme waarde voor studenten”, vertelt oprichter Ronald Kouvelt. 


Lees meer over: StuComm groeit van info-app naar personal assistant.

Zo kun je de belichting van foto’s aanpassen op iPhone en iPad

Tijdens het maken van een foto met je iPhone kun je handmatig de belichting aanpassen. Zo wordt een iets te donkere foto er toch nog goed uit te zien. In deze tip lees je hoe je de belichting van foto’s op de iPhone vooraf en achteraf kunt aanpassen in de standaard Camera-app.

Het artikel Zo kun je de belichting van foto’s aanpassen op iPhone en iPad verscheen voor het eerst op iCulture

Trending zoekopdrachten op de laatste dag van 2018

We sluiten het jaar altijd graag af met lijstjes. Het Google jaaroverzicht 2018 brachten we je al eerder. In dit overzicht zie je op welke zoektermen het afgelopen jaar het meest is gezocht in Nederland. Daarin zagen we dat naar de overleden DJ Avicii het meest werd gegoogeld.

Google Trends: trending zoektermen

In Google Trends kun je op ieder gewenst moment zien waar het meest naar gezocht wordt. Wij vertellen je welke zoektermen vandaag trending zijn!

Oliebollen

Niet zo verrassend dat er op de laatste dag van het jaar veel naar oliebollen wordt gezocht. Ben je van plan om ze zelf te gaan bakken? Kijk dan eerst even naar dit filmpje, waarin banketbakker Cees Holtkamp uitlegt hoe je de perfecte oliebol bakt.

KLM wil taxfree-verkoop stopzetten wegens concurrentie web

KLM wil volgend jaar de taxfree-verkoop aan boord van haar vluchten stopzetten. Dat meldt De Telegraaf. Reden is de concurrentie van webwinkels.

De verkoop van artikelen aan boord van een vliegtuig stagneert al jaren en is nog maar 4,6 procent van de totale verkoopsom in de reisretail. Vaak zijn webwinkels goedkoper en het aantal klanten neemt af.

Grote luchtvaartmaatschappijen als American Airlines, Delta en UA stopten er al eerder mee.

KLM wil wel meer inkomsten genereren uit aanvullende diensten, zoals ruimbagage, maaltijden, stoelkeuzes en vakantiereizen met vlucht en hotel.

De OR moet de plannen nog goedkeuren.

India voert strengere e-commerce regels in

India staat vanaf 1 februari niet langer toe dat e-commerce partijen als Amazon en Flipkart, eigendom van Walmart, producten verkopen van bedrijven waarin ze een direct belang hebben.

De maatregel is ingevoerd na klachten van retailers over exclusieve verkoopovereenkomsten. Per slot van rekening kunnen Amazon en Flipkart kortingen afdwingen bij leveranciers, terwijl kleine spelers dat voordeel niet hebben.

In oktober is het voor het eerst een petitie ingediend door de All India Online Vendors Association (AIOVA) bij de toezichthouder. In mei diende de AIOVA ook al een klacht in over Flipkart.

Waarom concurrentie-analyse geen vies woord is

Waarom concurrentie-analyse geen vies woord is

Bij marketing kijk je naar je eigen kwaliteiten en naar wat je klanten willen, maar het is ook belangrijk om te weten wat je concurrenten doen. Ik merk de laatste maanden dat sommige bedrijven het “niet relevant vinden” wat de concurrent doet. Of dat ze geen concurrentie-analyse willen maken, want ze willen de concurrent niet nadoen. Maar is dat terecht? Is het echt niet relevant wat jij van de concurrent vindt? Of wat de klant van jouw concurrent vindt?


Lees meer over: Waarom concurrentie-analyse geen vies woord is.

Page generated in 1,838 seconds. Stats plugin by www.blog.ca