Omzet Apple 5 procent lager

Apple boekte in het eerste kwartaal 11,56 miljard dollar winst op een omzet van 58 miljard, binnen de eigen verwachtingen, maar wel 5 procent lager dan een jaar geleden.

Er werd al rekening gehouden met mindere resultaten. Voor het vierde kwartaal gaf Apple immers al een winstwaarschuwing af wegens tegenvallende iPhone verkopen.

CEO Tim Cook spreekt over een sterk kwartaal voor wearables en accessoires, maar vooral de dienstentak zou een absoluut record hebben gebroken.

Sinds dit jaar meldt Apple geen verkochte aantallen meer van zijn iPhones, iPads en Macs. Sommige analisten schatten dat Apple afgelopen kwartaal 42 miljoen exemplaren heeft verscheept, 19,6 procent minder dan een jaar geleden.

Voor het derde kwartaal houdt Apple rekening met een omzet van tussen de 52,5 en 54,5 miljard dollar.

Er gaan geruchten dat Apple de modemtak van Intel wil kopen nu dit bedrijf wil stoppen met het bouwen van chips die modemfunctionaliteit naar mobiele apparaten brengen.

Dat besluit volgde nadat chipmaker Qualcomm en Apple onlangs vrede sloten en een megadeal werd gesloten tussen de twee partijen. Intel ontkent dat er een relatie is.

Ook Samsung, Broadcom, ON Semiconductor en Unisoc Communications zouden belangstelling hebben voor het Intel onderdeel.

Apple maakt kwartaalcijfers FQ2 2019 bekend: 58 miljard dollar omzet

Hoe zijn de kwartaalcijfers van Apple? Dat is af te lezen uit de zojuist gepubliceerde cijfers. Apple heeft de kwartaalresultaten voor FQ2 2019 bekendgemaakt en daarmee weten e hoeveel omzet er is geboekt met iPhones, iPads, Macs, diensten en meer.

Het artikel Apple maakt kwartaalcijfers FQ2 2019 bekend: 58 miljard dollar omzet verscheen voor het eerst op iCulture

Facebook F8: nieuwe VR headsets, nieuw Facebook ontwerp en Messenger desktop apps

De VR headsets Oculus Quest en Oculus Rift S zullen vanaf 21 mei beschikbaar zijn in Nederland. Dat is vandaag bekend gemaakt op het ontwikkelaarscongres F8 in San Jose.

Zowel de Oculus Quest als de Oculus Rift bevatten Oculus Insight technologie waarmee je vrij kunt bewegen.

De Oculus Quest is een los verkrijgbare VR-headset die werkt zonder kabels en pc of laptop. Hij wordt geleverd met 50 games, waarvan een deel speciaal ontwikkeld is voor de Quest. De Oculus Rift S is wel verbonden met de pc, resulterend in een meer realistische speelervaring.

Oculus Quest kost vanaf 449 euro en Oculus Rift vanaf 449 euro. Te bestellen via Oculus.com en Coolblue.nl.

Het belangrijkste nieuws buiten de twee headsets is het nieuwe ontwerp van Facebook, waarin het traditionele blauw plaatsmaakt voor meer wit. Gebruikers krijgen in het nieuwsoverzicht meer berichten van groepen te zien. Ook heeft Facebook een heel nieuw logo ontwikkeld. Ook de zakelijke omgeving Workplace krijgt zo’n makeover.

Europese gebruikers zullen daarvan nog weinig merken. Het vernieuwde Facebook-ontwerp wordt eerst beschikbaar in de app in de Verenigde Staten.

Het Portal scherm dat Facebook al enige tijd verkoopt, en vergelijkbaar is met Amazons Echo Show en Googles Home Hub, krijgt ondersteuning voor WhatsApp videobellen. Portal zal vanaf het najaar ook eindelijk in Europa verkrijgbaar zijn.

Facebook Dating is voortaan in negentien landen beschikbaar, waaronder Vietnam, Bolovia, Laos, Peru en Guyana. Nieuw is een soort blind date functie genaamd Secret Crush.

In zijn inleiding stond Mark Zuckerberg lang stil bij augmented reality. Hij schetste een toekomst waarbij je tv kijkt via een bril of virtueel schaakt met vrienden ‘zonder fysieke dingen aan te schaffen’. Sinds 2017 heeft Facebook de AR Studio software waarmee AR toepassingen ontwikkeld kunnen worden. Vanaf deze zomer is die software ook te gebruiken voor Instagram.

Nieuw in Instagram is de mogelijkheid voor influencers om artikelen die in berichten of Stories worden vermeld direct te verkopen. Die optie blijft voorlopig wel beperkt tot de VS en alleen Gigi Hadid, Kim Kardashian West, Kris Jenner, Kylie Jenner en Leesa Angelique mogen het voorlopig uitproberen.

Ander nieuws was dat Facebook een officiële app voor Facebook Messenger gaat uitbrengen voor de Mac. Messenger Desktop beperkt zich tot chat en (video)bellen zonder de toeters en bellen van de mobiele app. De mobiele app wordt slanker om hem sneller op te laten starten.

AirPods Pro: alles over Apple’s oordopjes met ruisonderdrukking

De AirPods Pro zijn een speciale uitvoering van de AirPods, die in eind oktober 2019 zijn aangekondigd. Ze zijn per direct verkrijgbaar voor €279. Wat is er bijzonder aan de AirPods Pro, die ook wel AirPods 3 werden genoemd? Je leest hier alles over functies, prijs en meer.

Het artikel AirPods Pro: alles over Apple’s oordopjes met ruisonderdrukking verscheen voor het eerst op iCulture

Nieuwe Timberland schoen bestaat voor 50% uit gerecyclede petflessen

Het merk Timberland lanceert deze week een nieuwe lijn, genaamd ReBOTL. Een aparte naam, die ook hoort bij een aparte schoen. Want de schoenen in deze nieuwe lijn bestaan namelijk voor 50% uit gerecyclede petflessen. Hetgeen wil zeggen dat ieder paar is gemaakt van het equivalent van 6 tot 10 plastic flessen. Dat verschil zit hem natuurlijk in de maat. Maatje 39 is nogal een verschil naast een maat 47.

Gebruik plastic flessen neemt toe

Wereldwijd groeit het gebruik van plastic flessen, ondanks de vele campagnes, nog altijd. Hetgeen resulteert in nog grotere hoeveelheden afval.

Timberland zet zich al een geruime tijd in voor het verminderen van zijn ecologische voetafdruk. De lancering van ReBOTL is dan ook een belangrijke stap in verdere verduurzaming van de bedrijfsvoering. Timberland zal in de toekomst doorgaan met het gebruik van dit materiaal.

310 miljoen plastic flessen

Inmiddels heeft deze stap al bijgedragen aan het recyclen van 310 miljoen plastic flessen in de productie van schoenen. Daarnaast is Timberland ook enorm trots dat ze al meer dan 10 miljoen bomen hebben geplant wereldwijd. Hiermee lopen 2 jaar vooruit op het door hun zelf gestelde doel.

Timberland ReBOTL

Een combinatie van lichtgewicht en een gerecycleerde knit technologie met een buitenzool gemaakt van gerecycled plastic flesjes. Deze collectie bestaat uit 5 silhouetten, inclusief heren Oxford en sneakers. En voor dames is de flyroam sneaker verkrijgbaar. De collectie is pre direct verkrijgbaar in de winkel en online.

De elektrische step is bezig aan een opmars

In veel Europese steden, de Verenigde Staten en Australië zie je ze in het straatbeeld: de elektrische step. Een ideaal vervoermiddel voor wie zich gemakkelijk en snel door de stad wil verplaatsen. Maar het apparaat haalt behoorlijke snelheden (tot 25 km/u) en er gebeuren in het buitenland regelmatig ongelukken met het vervoermiddel. Daarom mag het in Nederland (nog) niet op de openbare weg. Wil je een elektrische step aanschaffen of heb je er al eentje? Dan kun je ermee rijden op privé terrein of op (afgesloten) pleintjes.

Page generated in 1.722 seconds. Stats plugin by www.blog.ca