De 10 beste films van de jaren 10

Met het einde van de jaren tien in zicht is het tijd om een lijst samen te stellen van de beste films van de afgelopen tien jaar. Geen makkelijke opgave, want er zijn veel films om uit te kiezen! Toch is het gelukt. Bekijk hier onze lijst van de tien beste films van de jaren tien.

Gone Girl (2014)

Het is nooit makkelijk om een succesvol boek te verfilmen en liefhebbers niet teleur te stellen, maar de verfilming van Gillian Flynn’s thriller was allesbehalve een teleurstelling. Gone Girl vertelt het verhaal over het huwelijk tussen Nick Dunn (Ben Affleck) en Amy Dunn (Rosamund Pike), dat na vijf jaar huwelijk scheuren begint te vertonen. Op hun vijfde huwelijksjubileum komt Nick erachter dat zijn vrouw is verdwenen. Na verschillende onderzoeken acht de politie en de media Nick schuldig. De realiteit blijkt echter heel anders te zijn.

De film is goed geschreven en houdt zich grotendeels aan wat er in het boek staat. De cast levert briljante acteerprestaties, waarin met name Rosamund Pike de show steelt. De Britse actrice vertolkt haar rol als psychopaat perfect en weet de kijkers als geen ander voor de gek te houden.

​Deze games uit 2019 zijn visueel fantastisch

De nieuwe consoles zijn er nog niet, maar gelukkig weet bijvoorbeeld PlayStation 4 Pro met een goede televisie al een heel eind te komen als het gaat om hoe mooi een game eruit ziet. Toch valt of staat die visuele pracht bij de oorsprong van de game: de ontwikkelaars. Deze spellen uit 2019 vonden wij het mooist om naar te kijken.

Metro Exodus

De detail in Metro Exodus is om te zoenen, ware het niet dat dat detail bijvoorbeeld ook naar voren okmt door de grote rat-achtige griezels die op je afkomen in het desolate, postapocalyptische Rusland.

Gelukkig nieuwjaar! Zo werk je in 2020 slimmer aan je doelen

Hoewel je goede voornemens op elk moment kunt starten, past het goed bij de jaarwisseling om terug te kijken en vooruit te blikken. Hoe zorg je dat je in 2020 slimmer aan je doelen werkt? Hier vind je onze beste artikelen over gestructureerd, efficiënt en slim werken van 2019. Maar allereerst: gelukkig nieuwjaar! Hoe staat […]

Sonos reageert op klachten dat inruilprogramma milieuonvriendelijk is

Sonos heeft sinds kort een Trade Up-inruilprogramma. Daarbij krijg je 30% korting op een nieuwe speaker als je je oude speaker in recycle-modus plaatst. Maar daarmee maak je een speaker die nog prima herbruikbaar is, permanent kapot, zeggen critici. Sonos heeft nu gereageerd op de zaak.

Het artikel Sonos reageert op klachten dat inruilprogramma milieuonvriendelijk is verscheen voor het eerst op iCulture

Rijksoverheid scoort hit met Joel Beukers

Vorige week lanceerde de Rijksoverheid de nieuwe vuurwerkcampagne met Joel Beukers. Voor de campagne schreef Joel (samen met Klaus Veen en Sam Hoogland) het nummer ‘Goud & Nieuw’, dat werd geproduceerd door hardstyle duo Frequencerz.

De videoclip is sinds de lancering trending op YouTube en inmiddels een half miljoen keer bekeken.

GOUD & NIEUW (VUURWERKBRIL)

Tot ziens jaren tien: 4G, #MeToo, Netflix, V&D, 3D

Tot ziens jaren tien: 4G, #MeToo, Netflix, V&D, 3D

Einde van het jaar, terugblikken, vooruitkijken, lijstjes, Top 10 dit en dat, 2019 was… Ho, wacht! Het was een heel decennium! De jaren tien. Nog eventjes en de nieuwe roaring twenties beginnen. Terugkijken op een heel decennium is minstens zo leuk. Je hebt vast al wat overzichtjes gezien in de media. Waar was jij tien jaar geleden en wat deed je toen? Er was in ieder geval geen Netflix, we zouden nooit meer het Eurovisie Songfestival winnen en je kon nog naar de Nederlandse Antillen (zonder daar iets van te delen op Instagram en zonder vliegschaamte).


Lees meer over: Tot ziens jaren tien: 4G, #MeToo, Netflix, V&D, 3D.

Oudejaarsavond: wordt het Claudia, de Toppers, Marco of een avondje Netflixen?

Oudejaarsavond wordt door veel Nederlanders met oliebollen op de bank voor de televisie gevierd. Traditiegetrouw is er de oudejaarsconference, de klok en natuurlijk het NOS Jaaroverzicht. Wat hebben de publieke en commerciële omroepen dit jaar op het programma staan?

In hoeverre is deze vraag in de nabije toekomst nog relevant? Met de komst van ondemand diensten als Netflix, Disney, maar ook Pathé Thuis en Videoland staan de kijkcijfers van menig programma behoorlijk onder druk. In veel huishoudens zal dan ook naar verwachting komend jaar de vraag worden gesteld in hoeverre er nog gebruik wordt gemaakt van het maandelijkse kabel abonnement. Immers via de smart televisie kun je vrijwel alles terugkijken en heb je natuurlijk toegang tot de wereld aan apps.

Let wel als je al deze losse abonnementen van de diverse ondemand diensten zoals Netflix, Disney, Videoland maar ook Spotify maandelijks optelt dan drukken deze toch gezamenlijk behoorlijk op het huishoudpotje. De vraag; in hoeverre deze maandelijkse kosten nog opwegen tegen het aantal uren dat men vandaag de dag als gezin nog lineair televisie kijkt, is dan ook vrij relevant. Zijn enkel de ondemand diensten niet voldoende? Het wordt in ieder geval op tal van punten een boeiend televisie jaar voor zowel de publieke als de commerciële omroepen.

Maar goed wat hebben we vanavond op het programma staan?

Vanavond kun je in ieder geval om 22.20 uur op de NPO1 kijken naar Claudia de Brei. Ze luidt het jaar uit met de Oudejaarsconference 2019 waarin ze naar alle waarschijnlijkheid een liefdesliedje voor Johan Derksen zingt en natuurlijk Songfestivalwinnaar Duncan Laurence en de OranjeLeeuwinnen aandacht geeft

NPO 2 zendt om 21.10 uur het NOS Oranje jaaroverzicht uit waarin Astrid Kersseboom de kijker mee terug naar deze en andere gebeurtenissen waar de koninklijke familie in 2019 bij was.

Op NPO 3 kun je vanaf 21.30 uur afstemmen op de Toppers in concert 2019 waarin Gerard Joling, Jeroen van der Boom, René Froger en Jan Smit de ArenA weer op z’n kop zetten. Tijdens deze jubileumeditie – het vijftiende Toppers-concert – waren er gastoptredens van The Weather Girls, de Snollebollekes, T-Spoon, OG3NE, Sheila Ferguson en Re-Play.

Toppers in concert 2019

Productpagina’s in 2020: 5 voorspellingen

December is niet alleen de feestelijke maand waarin we sinterklaas, kerst en nieuwjaar vieren, maar ook de maand waarin de nieuwe marketingbudgetten worden bepaald en de plannen voor het komende jaar worden afgerond. Ben jij werkzaam binnen e-commerce? Dan mag je deze trends niet missen. In dit artikel deel ik vijf voorspellingen voor productpagina’s anno […]

Thuisbezorgd trekt extra medewerkers aan voor Nieuwjaarsdag

Thuisbezorgd trekt extra medewerkers aan voor Nieuwjaarsdag. Dat wordt, net als in voorgaande jaren, naar alle waarschijnlijkheid de drukste dag voor de maaltijdbezorger.

Om hoeveel medewerkers het gaat, vermeldt het bedrijf niet, ook niet wat de verwachte omzet gaat worden.

In de eerste helft van 2019 plaatsten gebruikers van Thuisbezorgd.nl meer dan 18 miljoen bestellingen met een gezamenlijke waarde van ruim 393 miljoen euro, een stijging van 99 procent in vergelijking met dezelfde periode drie jaar geleden.

In 2019 was de meest bestelde maaltijd in Nederland de frikandel, gevolgd door Kapsalon Döner en Pizza Margherita.

Tegelijkertijd wijzen data van Thuisbezorgd.nl uit dat de trend ‘gezonder willen eten’ van groot belang is. In de afgelopen jaren was sprake van een zichtbare verschuiving richting gezondere maaltijden in het assortiment van Thuisbezorgd.nl. Dit ziet de bezorger onder andere terug in de sterke stijging van het aantal bestelde salades in Nederland in de afgelopen jaren. In een gemiddelde maand in 2019 bestelden klanten van Thuisbezorgd.nl maar liefst 32 procent meer salades dan in 2017.

Corellium: ‘Jailbreak is nodig om iOS veiliger te maken’

Corellium is in de Verenigde Staten aangeklaagd omdat zij een nagemaakte kopie van iOS aanbieden, die wordt gebruikt door ontwikkelaars en beveiligingsonderzoekers. Als reactie heeft Corellium een open brief geschreven, waarin ze stellen dat Apple ‘jailbreaks wil uitroeien’. En dat is een slechte zaak.

Het artikel Corellium: ‘Jailbreak is nodig om iOS veiliger te maken’ verscheen voor het eerst op iCulture

Coop zet hubstructuur op voor bezorging van online boodschappen

Supermarktketen Coop bouwt samen met Telesuper aan een logistieke hub-structuur voor bezorging van online boodschappen. Dat maakte het bedrijf bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.

Op het vlak van e-commerce zet de groei van Coop stevig door. Coop online groeide zelfs twee keer harder dan de markt voor thuisbezorging en is veruit de ‘grootste winkel’ van de organisatie.

In 2019 bestelde 50 procent (tegenover 30 procent in 2018) van de klanten via de bestelapp.

Coop groeide met 24 winkels naar in totaal 314 Coop-winkels en bereikte een consumentenomzet van 1,493 miljard. De filialen en supermarkten van de keten worden aangestuurd door zelfstandig ondernemers. De supermarkten opereren onder de namen Coop, CoopCompact en Coop Vandaag.

Online bezorgen blijft een kostbare operatie. Rivaal Jumbo sluit niet uit dat op termijn de bezorgkosten omhoog gaan. ‘Economisch is het noodzakelijk, maar we zitten in een zeer concurrerende markt,’ vertelt financieel topman Ton van Veen aan de Telegraaf.

Medeoprichter Barry Kikkert weg bij To Be Dressed

Medeoprichter Barry Kikkert houdt het voor gezien bij online modeplatform To Be Dressed. Hij wil iets anders gaan doen.

Samen met Wouter Kokken richtte hij begin 2013 To Be Dressed op. Via de website worden (vaak afgeprijsde) artikelen van honderden Nederlandse retailers en merken aangeboden.

Kikkert claimt dat To Be Dressed na bol.com en Google Shopping de grootste modemarktplaats van Nederland is.

To Be Dressed is sinds kort onderdeel van onlinewarenhuis V&D.

Foto: Unsplash

Page generated in 1,834 seconds. Stats plugin by www.blog.ca