Weerapp Dark Sky in handen van Apple

Apple heeft voor een onbekend bedrag het bedrijf Dark Sky overgenomen. Dark Sky maakt een app met hyperlokale weerinformatie. Het bedrijf heeft eigen weerdienst.

Met de overname komt meteen een einde aan de API voor ontwikkelaars, de Android-app en een app voor Google-horloges. De Android app zal na 2022 niet meer werken.

De app voor iOS blijft voorlopig bestaan, maar zal na 1 juli eveneens uit de App Store verdwijnen. Overigens was de app alleen (tegen betaling) in de VS verkrijgbaar.

Er is grote kans dat Dark Sky de toekomstige Weerapp van iOS gaat worden. De huidige Weerapp werd eerst gevoed door Yahoo en sinds iOS 8 door The Weather Channel. Naar alle waarschijnlijkheid betaalt Apple daar flinke bedragen voor.

Floortje Blijft Hier, nieuw programma over optimisme en inspiratie

We zijn gewend dat Floortje Dessing in Het Einde Van De Wereld op de meest afgelegen plekken in de wereld mensen ontmoet die vrijwillig afgezonderd leven van de maatschappij. Voor wie van reizen en mensen houdt, net als van bijzondere levensverhalen is de serie echt geweldig. Ook bij ons (Dutchcowboys en Travelvalley) behoort de serie tot de absolute favorieten op de Nederlandse televisie.

Inmiddels is de trein tot stilstand en reizen we niet meer. Vliegtuigen staan aan de grond, uitgezonderd wat vluchten om Nederlanders nog naar ons land te halen. De grenzen zijn dicht en de straten zijn leeg. Behalve de hulpverleners en andere mensen in vitale beroepen die keihard aan het werk zijn, zitten we thuis, soms afgezonderd van vrienden en familie. Veel mensen zijn angstig en eenzamer dan ooit.

Het leek Floortje mooi om in deze barre tijden de tijdgeest van nu te doorbreken met wat optimisme en inspiratie. Daarom gaat ze op zoek naar inspirerende verhalen over veerkracht en zelfredzaamheid van mensen. Welke mindset past bij deze nieuwe werkelijkheid? Welke kwaliteiten zijn nodig zijn om deze corona crisis te lijf te gaan. En hoe is dat bij ons, de hoop nooit opgeven en keihard terugvechten. Hebben we dat strijdlustige van nature nog in ons? Floortje gaat op zoek naar antwoorden in de overtuiging dat we veel meer kunnen dan we soms zelf denken.

Floortje spreekt op gepaste afstand met verschillende mensen. Ze gaat onder meer op stap met schaapherder Riaan Strijdom, die alles weet van alleen zijn, maar ook van het belang van de natuur om je heen. Naar wildplukker Edwin Florès, die laat zien dat je uit de wilde natuur voedsel kan halen. In een verstild Amsterdam praat Floortje met filosofe Marli Huijer, over ons leven dat tot stilstand is gekomen. Ze bezoekt de familie Boswijk, die midden in de randstad toch behoorlijk geïsoleerd woont op een vuurtoreneiland. Ze runnen daar normaal gesproken een restaurant waar dagelijks zo’n vijftig restaurantgasten aanmeren. Nu het restaurant tijdelijk gesloten is, moeten zij alle zeilen bijzetten. En via Skype spreekt Floortje haar zus die stewardess is en het coronavirus heeft. Ze zit in thuisquarantaine en deelt met Floortje haar verhaal.

Floortje Blijft Hier is vanaf donderdag 2 april elke donderdag om 21:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO1.

Foto credits: BNNVARA

Nederlander maakt prachtig iOS 14-concept met heel veel functies [video]

iOS 14 komt er later dit jaar aan en wordt in juni aangekondigd. Voordat het zover is, maken ontwerpers allerlei concepten die een beeld geven van de mogelijkheden. Zo ook de Nederlander Stijn van Oosterwijk, die een tof iOS 14-concept gemaakt heeft.

Het artikel Nederlander maakt prachtig iOS 14-concept met heel veel functies verscheen voor het eerst op iCulture

Grootste influencer van de afgelopen 100 jaar gaat vloggen. “Hallo ik ben Anne Frank”

Eind maart hebben De Anne Frank Stichting en Every Media het Anne Frank videodagboek gelanceerd. De initiatiefnemers willen op deze moderne wijze jongeren wereldwijd het levensverhaal van Anne Frank laten zien. Het videodagboek bestaat uit vijftien afleveringen en is te zien via het youtube kanaal van Anne Frank.

Vloggende Anne Frank

De online videoserie op YouTube is gebaseerd op het dagboek van Anne Frank. Een 13-jarig Nederlands meisje, Luna Cruz Pere, vertelt in haar eigen woorden voor haar vlogcamera het verhaal van Anne Frank. Ze neemt haar volgers mee in het persoonlijke verhaal. Het videodagboek is te zien in ruim 60 landen. De videoserie is Nederlands gesproken en beschikbaar met ondertiteling in het Duits, Engels, Portugees en Spaans.

Naast het dagboekvideo met de vijftien afleveringen zijn er ook zeven educatieve video’s gemaakt, die duidelijk maken dat het om een waargebeurd verhaal gaat en ingaan op thema’s zoals discriminatie, zondebok, keuzes maken en vrijheid.

Trailer Anne Frank videodagboek

Zo blijf je als ondernemer zichtbaar op Instagram in coronatijd [5 voorbeelden]

Hoe zorg je voor meer zichtbaarheid ten tijde van crisis? Bedrijven worden hard geraakt door corona, maar ondernemers heten niet voor niets ondernemers. Op Instagram worden de meest creatieve dingen bedacht om zichtbaar te blijven en toch nog inkomsten te genereren of klanten te helpen. Meer dan ooit is online zichtbaarheid belangrijk voor bedrijven. Offline […]

Page generated in 1,738 seconds. Stats plugin by www.blog.ca